SERNICZEK ŚNIADANIOWY Z PRAŻONĄ PSZENICĄ/GRYKĄ

SERNICZEK ŚNIADANIOWY Z PRAŻONĄ PSZENICĄ/GRYKĄ

SERNICZEK ŚNIADANIOWY Z PRAŻONĄ PSZENICĄ/GRYKĄ

Sernik na śniadanie? Czemu nie!
Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru – słodzony miodem lub syropem z agawy i bez mąki pszennej – z dodatkiem mąki kokosowej. Pyszne i pożywne śniadanie, które świetnie smakuje ze szklanką mleka lub kakao. Doskonale sprawdzi się również jako drugie śniadanie “na wynos” do pracy lub szkoły, bo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
W wersji bezglutenowej pszenicę prażoną można zamienić np. na grykę prażoną.
To tylko 10 minut pracy i do piekarnika, a w tym czasie możemy szykować się do wyjścia…

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/serniczek-sniadaniowy-z-prazona-pszenica.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.