MINESTRONE

MINESTRONE

MINESTRONE

Minestrone to włoska zupa pełna warzyw… głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Jej skład nie jest stały i zmienia się w zależności od pory roku.
W mojej zupie oprócz marchewki, cukinii, fasolki szparagowej i szpinaku można znaleźć fasolę czerwoną oraz drobną fasolkę białą, a także seler naciowy. Jest to wersja z drobnym makaronem typu muszelki. Smakuje znakomicie…
Minestrone to gęsta i pożywna zupa na bogato! Prawdziwa bomba witaminowa, pełna składników odżywczych – witamin i minerałów. Idealnie nadaje się na jesień, gdy spada nam odporność i częściej łapiemy infekcje. Talerz takiej zupy doda energii i postawi na nogi!

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/minestrone.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.