Salami czekoladowe

Salami czekoladowe

Salami czekoladowe

Salami czekoladowe jest uważane za produkt Włoski, który stał się bardzo popularny w Portugali. Portugalska wersja Chocolate Salami lub Salame de Chocolate to połączenie czekolady, herbatników Maria, cukru i masła. We Włoszech Salame de Chocolate znajduje się liście tradycyjnych włoskich produktów spożywczych „Prodotti Agroalimentari Tradizionali Italian (PAT)”. W Bolonii salami było tradycyjną słodką ucztą na Paschę. Istnieje wiele regionalnych odmian i receptur na Salami di cioccolate, znane również pod nazwą Salame Turco, które było nawiązaniem do koloru skóry Maurów, jak i Salame Vichingo (Viking Salami), które było opublikowane we włoskiej książce kucharskiej dla dzieci w latach 70. XX wieku. Herbatniki Amaretti, grappa, orzechy, suszone owoce, czekolada to podstawowe składniki, które są różnie mieszane w różnych rejonach. Zapraszam na czekoladowe salami, którym można zaskoczyć młodszych i starszych na zbliżające się święta.

Link do przepisu: https://rafalcook.com/2019/12/18/salami-czekoladowe/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.