Imprezowy Indyk

Imprezowy Indyk

Imprezowy Indyk

Ulubione kotlety mojego Synka. Soczyste, zdrowe mięso z indyka a szczególnie pysznie smakuje w połączeniu z rozpływającym się serem oraz szynką.

Składniki:
· ½ kg fileta z indyka
· 2 serki topione śmietankowe
· 10 dag szynki gotowany kurczak
· 10 dag sera żółtego w plastrach
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· 2 jajka
· Bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Całą powierzchnię każdego kawałka mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
3. Układamy plasterek szynki i plasterek sera żółtego.
4. Składamy w kształt kopertek.
5. Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/imprezowy-indyk.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.