Gulasz z boczniaków

Gulasz z boczniaków

Gulasz z boczniaków

Gulasz w wersji wegetariańskiej.

Wegetariański gulasz z boczniaków to świetna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Ciemny, aromatyczny sos pełen boczniaków, z dodatkiem suszonych grzybów oraz musztardy, która podkręca jego smak. Na pierwszy rzut oka wygląda jak gulasz wieprzowy.
Taki gulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw. Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą.
P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową.

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/01/gulasz-z-boczniakow.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.