Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Krokiet z nadzieniem w stylu chili con carne

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.
Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa się z mielonej wołowiny oraz świeżej papryki, pomidorów, cebuli, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak.
Zwykły naleśnik nadziany farszem w stylu meksykańskim, a następnie obtoczony w jajku oraz panierce z bułki tartej i usmażony na patelni – niby nic takiego, ale smakuje pysznie.
Krokiety z takim nadzieniem są również bardzo sycące. Świetnie smakują z sosem chili (u mnie: sos słodkie chili). Muszę jednak przyznać, że mimo prostoty, danie jest dość pracochłonne i trochę trzeba nastać się w kuchni, jednak później jedzenia jest na 3 dni…

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/10/krokiety-po-meksykansku.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.