Marynarskie udka

Marynarskie udka

Marynarskie udka

Smaczne udka, nadziewane bez kości, proponuję na niedzielny obiad lub święta, faszerowane soczyste mięso z pieczarkami i warzywami, pieczone w piekarniku.

8 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 8 udek z kurczaka
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 1 papryka żółta
• 1 cebula
• 20 dag pieczarek
• 15 dag sera żółtego
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• 1 opakowanie pomysłu na soczystego kurczaka z papryką oraz ziołami
• Sól pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.
4. Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem.
5. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
6. Pieczemy 35 minut w 180°C.
7. Gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/marynarskie-udka.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.