Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

Żołądki Z Indyka W Sosie Meksykańskim

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczy kilka składników do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

7 porcji
60 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg żołądków z Indyka
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
• Olej do smażenia
• 1 łyżka Vegety
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem Vegety.
2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
4. Danie gotowe, podaję z ryżem.
5. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na żołądki:
Drobiowe Żołądki W Sosie Pieczeniowym
Żołądki Z Indyka Z Fasolką
Flaki Z Żołądków Indyka
Żołądki Po Meksykańsku
Żołądki W Sosie Koperkowym

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/06/zoadki-z-indyka-w-sosie-meksykanskim.html#more

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.