Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka Z Kapusty Pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Szybko, prosto przygotujesz surówkę z warzyw do dania mięsnego na niedzielny obiad. Zioła dodane do warzyw nadają wyrazisty smak surówce.

7 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ główki kapusty pekińskiej
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 5 szt. ogórków konserwowych
• 2 ząbki czosnku
• 1 pęczek koperku
• 3 łyżki majonezu
• 3 łyżki jogurtu
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
• Pieprz
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, kukurydzę odlewam z zalewy, ogórki kroję w pół plasterki, koperek drobno siekam.
2. Do naczynia przekładam majonez, jogurt, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję pieprz, sól, zioła, dokładnie mieszam i łączę z warzywami.
3. Sałatka gotowa.
4. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na surówka z kapusty pekińskiej:
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Inna Niż Wszystkie
Surówka Z Kapusty Pekińskiej
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Brzoskwiniami
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Papryką
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Pysznym Imbirowym Sosem + FILM

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/surowka-z-kapusty-pekinskiej.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.