Golonka po cygańsku pomysł na obiad
Golonka to świetny kawałek mięsa. Niestety wielu pomija go ze względu na tłuszcz i skórę. Można jednak iść na kompromis i zakupić „sprawione” golonki kulinarne, czyli takie bez tych elementów, które nie każdy lubi. Czyli ładne, chude mięsko z nie za dużą kostką, bez skóry i grubej otuliny tłuszczowej. Osobiście lubię klasyczne tylnie, porządne golonki ze skórą i tłuszczykiem, ale familia już niekoniecznie 😉 Tak więc dziś wersja kompromisowa, gdyż obiad miał być jeden dla wszystkich 😉 Taką wersją też nie pogardzę, bo goloneczka to zawsze jednak goloneczka 😉 Nie marudząc przejdźmy dalej do przepisu. Bo musisz wiedzieć, że wersja golonki po cygańsku ma w sobie ten smak i czar.. który na długo zapada w pamięci, kubków smakowych.. 😉 Pycha !