Golonka po cygańsku pomysł na obiad

Golonka po cygańsku pomysł na obiad

Golonka po cygańsku pomysł na obiad

Golonka to świetny kawałek mięsa. Niestety wielu pomija go ze względu na tłuszcz i skórę. Można jednak iść na kompromis i zakupić „sprawione” golonki kulinarne, czyli takie bez tych elementów, które nie każdy lubi. Czyli ładne, chude mięsko z nie za dużą kostką, bez skóry i grubej otuliny tłuszczowej. Osobiście lubię klasyczne tylnie, porządne golonki ze skórą i tłuszczykiem, ale familia już niekoniecznie 😉 Tak więc dziś wersja kompromisowa, gdyż obiad miał być jeden dla wszystkich 😉 Taką wersją też nie pogardzę, bo goloneczka to zawsze jednak goloneczka 😉 Nie marudząc przejdźmy dalej do przepisu. Bo musisz wiedzieć, że wersja golonki po cygańsku ma w sobie ten smak i czar.. który na długo zapada w pamięci, kubków smakowych.. 😉 Pycha !

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.