Chleb na wodzie z kiszonych ogórków

Chleb na wodzie z kiszonych ogórków

Chleb na wodzie z kiszonych ogórków

Jakiś czas temu, natknęłam się w internecie na chleb, na wodzie z kiszonych ogórków.
Pomyślałam, że muszę wypróbować. Dość długo się do tego zabierałam, ale w końcu
zrobiłam 🙂 Poczytałam kilka przepisów i zrobiłam po swojemu 🙂
Chlebek jest naprawdę smaczny, miękki i pulchny.
Jeśli zostanie Wam woda po ogórkach, to koniecznie zróbcie ten chleb.
Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga żadnych, specjalnych umiejętności.
Ja na pewno będę do niego wracać. Jeśli już trochę mnie znacie, to wiecie,
że nie kupuję chleba. Od kilku lat robię go sama. Was również do tego zachęcam.
Jeśli znajdziecie czas, to naprawdę warto.

Składniki:
Zaczyn:
2 szklanki ciepłej wody
60 g. drożdży
1 płaska łyżeczka cukru
1 szklanka maki żytniej razowej
1 szklanka mąki pszennej (miałam typ 650)

Ciasto właściwe:
4,5 szklanki mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki soli
1 szklanka wody z kiszonych ogórków
3 łyżki oleju

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.