Roladki schabowe w sosie musztardowym

Roladki schabowe w sosie musztardowym

Roladki schabowe w sosie musztardowym

Czas na mięcho:) Tym razem to jest coś co Pani Żonka lubi najbardziej. W przeciwieństwie do Pana Męża uwielbiam czuć te ciągnące się żyłki między zębami:) A najbardziej lubię pieczony boczuś… Hmmm… I już wiem dlaczego tak wyglądam:) Eureka odkryłam to co było niewyjaśnione:) Jestem wielka:)

Składniki:
4 plastry schabu
2 jajka na twardo
2 ogórki konserwowe
1 cebula
musztarda sarepska
mąka
śmietana
oliwa
przyprawy: sól ziołowa, pieprz, czosnek granulowany, bazylia, oregano, estragon, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Plastry schabu rozbić jak najcieniej. Każdy kawałek przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Z jednej strony posmarować go musztardą sarepską, na nią nałozyć po ćwiartce jajka i ogórka konserwowego. Schab zwinąć w roladkę i zabezpieczyć końcówki wykałaczkami. Następnie mięsko podsmażyć na oliwie. Dodać poszatkowaną cebulę i posypać wszystko przyprawami, tj. sól ziołowa, estragon, bazylia, oregano i majeranek. Smażymy jeszcze wszystko przez chwilkę. Następnie dodać 1,5 szklanki wody, liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez około 20 minut. Wyciągnąć mięso i dolać odrobinkę wody. Zaprawić mąką. Jak sos się zagotuje dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec dodać łyżeczkę musztardy. Wrzucić mięsko i chwilkę podgotować. Smacznego!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.