Gołąbki Ala Meksykańskie

Gołąbki Ala Meksykańskie

Gołąbki Ala Meksykańskie

Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne.

Składniki:
• Główka kapusty
• ½ kg mięsa mielonego
• Cebula mała
• Jajko
• Papryka czerwona
• 3 ogórki konserwowe
• ½ torebki ryżu
• 10 dag sera żółtego
• marchew
• Sól
• Majeranek
• Sos meksykański w słoiczku

Sposób przygotowania:
1. Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż.
3. Wbijamy jajko oraz dodajemy pokrojoną drobno paprykę i ogórki.
4. Wsypujemy majeranek, sól i starty na tarce o dużych oczach ser oraz marchew.
5. Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy.
6. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C.
7. Gołąbki gotowe.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.