UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE

UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE

UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE

Soczyste udka z kurczaka z chrupiącą, złocistą skórkę, pieczone w piekarniku

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Są naprawdę pyszne!
Masło w marynacie odgrywa ważną rolę, gdyż zapobiega utracie wilgoci, dzięki temu mięso staje się bardziej soczyste. Natomiast dodatek jogurtu sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Jednak trzeba pamiętać, że udka należy zamarynować dzień wcześniej, gdyż muszą leżeć w marynacie minimum 12 godzin.

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.