Warzywa francuskie w zapiekance

Warzywa francuskie w zapiekance

Warzywa francuskie w zapiekance

Masz mało czasu, to przepis dla ciebie.
Soczyste mięso z kurczaka połączone z warzywami oraz makaronem.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Makaron świderki
• Warzywa na patelnie francuskie
• 1 opakowanie mini marchewek
• 200 ml śmietany 36 %
• 20 dag sera mozzarelli
• Jajko
• 1 łyżeczka tabasco
• Papryka ostra
• Sól
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
2. Doprawiamy solą, papryką oraz tabasco, dokładnie mieszamy.
3. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
5. Na makaronie układamy usmażone mięso.
6. Warzywa oraz marchewki prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
7. Warzywa przekładamy na kurczaka.
8. Do naczynia wlewamy śmietanę, wbijamy jajko i wsypują przyprawy, które znajdowały się w paczce z warzywami, mieszamy.
9. Sosem polewamy zapiekankę.
10. Na koniec posypujemy starty żółtym serem.
11. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
12. Gotowe smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.