Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki to świetny pomyśl na przechowanie kawałka lasu na dłużej.Jesień to idealna pora na przetwory. Oprócz dżemów warto też zrobić grzyby marynowane. Grzyby marynowane w zalewie octowej z przyprawami to jeden z najlepszych przysmaków kuchni polskiej.

Idealne jako przystawka i dodatek do mięs. Niezastąpione są również do sosu tatarskiego, w towarzystwie ogórków kiszonych i cebulki stworzą perfekcyjny sos.

500 g podgrzybków
180 ml octu
500 ml wody
1 duża cebula
2 sztuki ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
2 łyżki cukru
2 ziarna pieprzu
1/2 łyżeczki gorczycy (na słoik)
2 liście laurowe

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.