Fryderyki z niespodzianką

Fryderyki z niespodzianką

Fryderyki z niespodzianką

Mięso mielone a w nim sami zobaczcie.

Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• Papryka czerwona
• Mała cukinia
• 2 ogórki konserwowe
• Cebula
• Jajko
• Mąka pszenna do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Majeranek
• Papryka ostra
• Bułka tarta
• Sos włoski w słoiczku

Sposób przygotowania:
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy.
3. Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy.
4. Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie)
5. Układamy na środku mięsa i zawijamy.
6. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy kotlety, prużymy.
8. Jak nam pozostał farsz możemy dołożyć do sosu.
9. Na koniec dodajemy sos włoski, chwilę gotujemy.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.