Fryderyki z niespodzianką
Mięso mielone a w nim sami zobaczcie.
Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• Papryka czerwona
• Mała cukinia
• 2 ogórki konserwowe
• Cebula
• Jajko
• Mąka pszenna do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Majeranek
• Papryka ostra
• Bułka tarta
• Sos włoski w słoiczku
Sposób przygotowania:
1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tartą oraz szczyptę papryki, wyrabiamy.
3. Z mięso robimy kotlety, rozpłaszczamy.
4. Warzywa obieramy i drobno kroimy ( paprykę, ogórki i cukinie)
5. Układamy na środku mięsa i zawijamy.
6. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy kotlety, prużymy.
8. Jak nam pozostał farsz możemy dołożyć do sosu.
9. Na koniec dodajemy sos włoski, chwilę gotujemy.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.