Niebiańskie roladki

Niebiańskie roladki

Niebiańskie roladki

Roladki, które rozpływają się w usta, nietypowy farsz sprawia, że mięso jest soczyste.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Kilka listków kapusty włoskiej
• Papryka czerwona
• Kuleczki mozzarelli
• Szczypiorek
• Jajko
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola.
2. Na każdy kawałku mięsa układamy liść kapusty tak żeby przykrywał prawie mięso.
3. Następnie dwa paseczki papryki i po dwie kuleczki sera mozzarelli.
4. Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem i zwijamy robiąc roladki.
5. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym Oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.