Klasyczna szynka drobiowa z szynkowaru
Czy pamiętacie, jak smakowały dawne prawdziwe, dobre wędliny? Ich smak i zapach nierozerwalnie łączy się z naszymi wspomnieniami ze stołu rodzinnego, na którym królowały pyszne domowe wędliny, przyrządzone przez naszą babcię, czy rodziców. Ten wspaniały smak pozostał w pamięci. Niestety czasy prawdziwych wędlin odeszły w zapomnienie, a ich miejsce zajęły produkty wędlinopodobne, naszpikowane chemią, fosforanami i konserwantami, które ani nie smakują, ani nawet nie wyglądają tak jak kiedyś. Dlatego już jakiś czas temu zrezygnowaliśmy ze sklepowej wędliny i robimy ją w domu sami. Jeśli też tęsknicie za tym niepowtarzalnym smakiem wędlin z dawnych lat zachęcam Was do przygotowania domowej wędliny z pomocą szynkowaru. Przyrządzanie takiej wędliny jest bardzo proste, a efekt niezwykle smakowity! Klasyczna szynka drobiowa jest wspaniała w smaku, delikatna i soczysta. Pachnąca, apetyczna i zwarta, dzięki czemu bez problemu można ją kroić w cienkie plasterki. To prosty sposób na wspaniałą wędlinę bez barwników i sztucznych dodatków. Z pewnością posmakuje nie tylko miłośnikom swojskiej kuchni i nada niepowtarzalny smak każdej kanapce!