Zupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem

Zupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem

Zupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem

Aromatyczne jednogarnkowe danie, mięso z kurczaka zanurzone w zupie ogórkowej.

Składniki:
• ½ kg ziemniaków
• ½ fileta z kurczaka
• 5 ogórków kiszonych
• 3 marchewki
• 1 duża pietruszka
• 2 kostki rosołowe lub wywar
• 2 łyżeczki mąki pszennej
• Olej do smażenia
• 200 ml Przecier pomidorowy
• Sól
• Przyprawa do kurczaka

Wykonanie:
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
4. Marchew oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do ziemniaków.
5. Dokładamy kostki rosołowe oraz krótko przed końcem gotowania starte na tarce o dużych oczach ogórki oraz przecier pomidorowy.
6. Na koniec łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy.
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.