CHLEB ORKISZOWY- WIELOZIARNISTY

CHLEB ORKISZOWY- WIELOZIARNISTY

CHLEB ORKISZOWY- WIELOZIARNISTY

Dobry chleb to dla mnie podstawa, dlatego od jakiegoś czasu wypiekam go w domu. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na chleb z mąki orkiszowej z wieloma zdrowymi ziarnami. Bardzo ubolewam, że kupić teraz prawdziwy chleb jest bardzo trudno. Sztuczne dodatki, które są dodawane mają za zadanie wydłużyć jego świeżość, sprawić, że będzie ładnie wyrośnięty lub będzie miał odpowiedni kolor. A tak naprawdę chleb to tylko cztery składniki zakwas, mąka, woda i sól. Dlatego zachęcam Was do wypieków w domu a jeśli nie chcecie to przynajmniej czytajcie uważnie etykiety. Na pewno lepiej wybrać lokalną piekarnię z tradycjami niż supermarket z wypiekarnią mrożonego ciasta,które leży w chłodni nawet do pół roku.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.