Mielone w wafelku

Mielone w wafelku

Mielone w wafelku

Co powiecie na inną wersje kotletów mielonych, wystarczy dokupić wafle tortowe i kotlet tradycyjny zamienia się w imprezowe danie.

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• 2 jajka
• Sól
• Papryka ostra
• Cebula
• ½ papryki czerwonej
• 2 łyżki bułki tartej+ do panierki
• Olej do smażenia
• 1 duży kwadratowy wafel tortowy

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, następnie drobno pokrojoną paprykę i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
2. Wafel kroimy na 16 równych części.
3. Na 8 części nakładamy masę mięsną i przykrywamy pozostałymi waflami.
4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.