Filecik w pysznej panierce
Czasami trzeba urozmaicić dania obiadowe, proponuję fileciki z kurczaka w nietypowej ziemniaczanej panierce.
Składniki:
• 2 filety podwójne z kurczaka
• ½ brokuł
• 1 kulka mozzarelli
• 2 jajka
• 4 duże ziemniaki
• Mąka do panierki
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na duże kawałki i robimy w nich otwór tzw. kieszonki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
3. W kieszonce w każdy kawałku mięsa umieszczamy plasterek sera oraz po dwie małe różyczki brokuł.
4. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.
5. Mięso panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w ziemniakach
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Kotlety gotowe.
8. Smacznego.