Chłopski Filet

Chłopski Filet

Chłopski Filet

Co powiecie na danie obiadowe lub przekąskę z kurczaka w aromatycznej przyprawie z niespotykanym farszem, podanym z ulubionym sosem. Polecam.

3 porcje
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 ½ pojedynczego fileta z kurczaka
• 2 łyżki przyprawy do kurczaka
• Sól
• olej do smażenia
• ½ cebuli
• 1 laska kiełbasy podwawelskiej
• ½ papryki czerwonej
• ½ pęczka szczypiorku
• 1 serek topiony z ziołami
• 1 mały jogurt naturalny
• ½ pęczka kopru
• 2 łyżeczki musztardy
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
4. Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
5. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.