Magiczne ciasto czekoladowe

Magiczne ciasto czekoladowe

Magiczne ciasto czekoladowe

Składniki
jajka, 4 szt
woda, 1 łyżka
masło, 125g
cukier, 150g
mąka pszenna, 60g
kakao ciemne, 60g
mleko, 1/2l
sól, szczypta

Przygotowanie
Masło roztapiamy, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na puch. Nadal miksując dodajemy masło. Dosypujemy przesianą mąkę z kakao. Na końcu dolewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z ciastem. Blaszkę (18x24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 160st przez około 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, delikatnie uchylamy i pozostawiamy ciasto, aż do wystudzenia. Przed podaniem 3 godzimy chłodzimy.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.