Sernik słonecznikowy z karmelizowaną polewą – król letnich deserów!
Szukasz idealnego ciasta na upalne dni? Postaw na ten sernik ze słonecznikową masą serową! Jest nie tylko pyszny, ale i zachwyca wyglądem. Kremowa masa serowa na herbatnikowym spodzie skrywa w sobie słonecznikowy aromat, a karmelizowana polewa z białej czekolady i chrupiące orzechy słonecznika dopełniają całości.
Przygotowanie sernika jest banalnie proste – wystarczy 15 minut i ląduje w piekarniku! A co najlepsze, nie musisz się martwić o pęknięcia – wilgotne środowisko w piekarniku (wystarczy naczynie z wodą) gwarantuje idealną konsystencję.
Masa serowa z masłem słonecznikowym jest wyjątkowo kremowa i ma głęboki, słonecznikowy smak. Nie martw się, jeśli nie masz masła słonecznikowego – równie dobrze sprawdzi się masło migdałowe lub orzechowe.
Kremowa polewa z białej czekolady to prawdziwa wisienka na torcie! Ma delikatnie karmelowy posmak, który idealnie komponuje się z serową masą. A karmelizowane orzechy słonecznika dodają deserowi chrupkości i charakteru.
Ten sernik to prawdziwy król letnich deserów! Jest pyszny, efektowny i prosty w przygotowaniu. Gwarantuję, że zachwyci wszystkich Twoich gości!
Dodatkowe wskazówki:
- Do masy serowej możesz dodać bakalie, np. rodzynki, żurawinę lub posiekane orzechy.
- Polewę czekoladową możesz wzbogacić o szczyptę soli morskiej lub aromat waniliowy.
- Zamiast karmelizować słonecznik, możesz uprażyć go na patelni z odrobiną cukru.
Smacznego!