Kopertki Babci Halinki
Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane cebulą. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 3 cebule
• 4 ząbki czosnku
• 2 łyżki majonezu
• 10 dag sera żółtego
• Olej do smażenia
• Bulka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, rozbijam. Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Warzywa przekładam do naczynia, studzę i dodaję żółty starty ser na tarce o dużych oczkach oraz majonez. Dokładnie mieszam.
3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa. Mięso składam w kopertki.
4. Kopertki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelce jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na roladki ze schabu:
Zawijane roladki w kapuście
Roladki Ze Schabu W Sosie Śmietanowym
Wielkanocne roladki
Roladki z jajkiem i ogórkiem
Roladki z czosnkiem