Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami + FILM

Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami

Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami

Jajka wiosenne to pyszna przekąska z jajek na twardo podanych w sosie majonezowym ze świeżymi warzywami. Robi się ją bardzo szybko, a bardzo efektownie wygląda i świetnie smakuje. Takie lekkie danie świetnie sprawdzi się na świątecznym czy imprezowym stole, albo na grillu.

Przepis na jajka wiosenne jest bardzo prosty do wykonania. Wystarczy ugotować jajka, a w międzyczasie pokroić nowalijki i wymieszać z sosem. Potem wszystko układamy na półmisku, tworząc bardzo ładną i efektowną kompozycję, która będzie ozdobą niejednego stołu. Takie jajka w smaku przypominają chłodnik z ogórków i rzodkiewek, podane zostały tylko w trochę innej formie.

Zobacz inne przepisy na przystawki z jajek:
Jajka w sosie chrzanowym na zimno
Tortilla z pastą jajeczną – pyszny pomysł na śniadanie lub imprezę
Jajka faszerowane szynką i papryką
Pasztet jajeczny z pieczarkami
Jajka w galarecie z szynką i groszkiem

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.