Staropolska zupa chrzanowa – prosta i pyszna
Staropolska zupa chrzanowa z białą kiełbasą, wędzonką i jajkami na twardo jest bardzo smaczna i sycąca. Świetnie sprawdzi się na wielkanocne śniadanie, czy pożywny obiad dla całej rodziny. Stanowi świetną alternatywę dla barszczu czy żurku, ale robi się ją szybciej i łatwiej, gdyż nie potrzeba przygotowywać zakwasu.
Do przygotowania zupy możecie użyć gotowego chrzanu tartego ze słoiczka lub samodzielnie zetrzeć korzeń chrzanu na małych oczkach tarki, przelać gorącą wodą i dodać do zupy. Wiadomo, że świeży chrzan będzie smaczniejszy i bardziej wyrazisty w smaku.
Zobacz inne przepisy na dania wielkanocne:
Biała kiełbasa pieczona z cebulą – prosty i sprawdzony przepis
Najprostszy domowy barszcz biały
Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie
Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina
Pasztet jajeczny z pieczarkami