Spaghetti z warzywami chińskimi
Nie masz pomysłu na obiad? Lubisz dania z makaronem, to mam dla Ciebie przepis na pyszne danie z warzywami chińskimi i kawałkami mięsa indyka z aromatycznej marynacie. Danie jest proste w przygotowaniu, spróbuj i przekonaj się.
Czas przygotowania 40 minut
6 porcji
Składniki:
• ½ kg fileta z indyka
• 1 opakowanie makaronu spaghetti
• 1 opakowanie warzyw chińskich
• 10 dag sera żółtego
• Olej do smażenia
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• sól
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładam do naczynia żaroodpornego.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam papryką ostrą, przyprawą do kurczaka, solą, wlewam sos sojowy oraz miód. Dokładanie mieszam i smażę 30 minut na rozgrzanym oleju, można podlać jedną szklanką wody.
3. Pod koniec smażenia dodaję warzywa chińskie i 10 minut smażę.
4. Po usmażeniu mięso z warzywami wykładam na makaron, Posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
5. Zapiekanka gotowa.
6. Smacznego.
Zobacz inne super przepisy na spaghetti:
Przepis Na Spaghetti Z Mielonym
Spaghetti Napoli
Spaghetti Z Pieczarkami
Spaghetti Ze Szpinakiem
Spaghetti Bolognese