Jogurtowe jagodzianki
Dzisiaj zapraszam na puszyste, jogurtowe jagodzianki. Przygotowanie bułeczek jest bajecznie proste, nie pękają, a praca z jogurtowym ciastem drożdżowym to czysta przyjemność. Jagodzianki są mięciutkie i puszyste, i na dodatek niesamowicie pachną. Podstawą ich smaku są oczywiście skryte w środku borówki; same w sobie nie są specjalnie słodkie, więc jeśli wolicie, koniecznie przygotujcie do nich lukier.
Lista składników
Ciasto
500 g mąki pszennej
200 g jogurtu greckiego
100 ml mleka
1 jajko
50 g masła
4 łyżki (40 g) cukru
1 opakowanie (7 g) suchych drożdży
Płaska łyżeczka soli
Nadzienie
200 g jagód lub borówek
2 łyżki (30 g) cukru pudru
1 łyżka (15 g) mąki ziemniaczanej
Zobacz inne super przepisy na jagodzianki:
Jagodzianki Z Kruszonką
Jagodzianki
Jagodzianki Z Ciasta Drożdżowo-Serowego
Jagodzianki
Pełnoziarniste Fit Jagodzianki