Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami jest smaczne, niezbyt słodkie, z kokosowym posmakiem i delikatną nutą alkoholu, który nie dominuje całości. Maliny dopełniają pysznej całości. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju mniejszych i większych uroczystościach.
Jego przygotowaniu trzeba poświęcić nieco czasu, gdyż budyń na masę budyniową musi być całkowicie zimny przed zmiksowaniem go z masłem, co zajmuje kilka godzin. Ponadto trzeba upiec dwa biszkopty. Myślę jednak, że trochę trudu wynagrodzi efekt końcowy.
Zobacz inne przepisy na efektowne ciasto:
Ciasto Królowa Bona – królewski deser na każdą okazję
Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką
Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą
Obłędny bananowiec na biszkopcie
Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino