Kapusta zasmażana ze skwarkami – pyszny dodatek do obiadu
Kapusta zasmażana ze skwarkami to danie, które świetnie pasuje do kotleta schabowego czy mielonego i ziemniaków lub klusek śląskich. Takie zestawienie tworzy pyszny, tradycyjny obiad, który zaspokoi nawet największy głód.
Zasmażana kapusta kiszona z dodatkiem wytopionej słoniny jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Pamiętajcie jednak, aby użyć kapusty kiszonej (może być z dodatkiem marchewki), a nie kwaszonej.
Zobacz inne przepisy na tradycyjne, proste dania:
Prażucha ziemniaczana – najprostsze i tanie danie na obiad
Ziemniaczane kluski kładzione – miękkie i leciutkie jak chmurka
Żeberka w kapuście kiszonej z piekarnika – wyjątkowe danie na obiad
Placki ziemniaczane – prosty i sprawdzony przepis
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis