Kopertki z indyka
Jeśli szukasz oryginalnego przepisu na kopertki to dobrze trafiłaś, koniecznie przygotuj je według tego sprawdzonego przepisu.
Pyszne kopertki z dodatkiem rukoli i warzyw, idealne danie, żeby przygotować na niedzielny obiad.
30 minut czas przygotowania
6 porcji
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 6 pasków papryki konserwowej
• 6 plastrów żółtego sera
• 20 listków Rukoli
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek żółtego sera, pasek papryki konserwowej, kilka listków Rukoli.
3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w mące pszennej, w jajka roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej.
4. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.
Zobacz inny super przepis na kopertki:
Wielkanocne Kopertki Z Jajkiem
Kopertki Z Indyka
Kopertki Babci Halinki
2 komentarze