Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Ciasto piernikowe “Kopernik” to wypiek, który idealnie sprawdzi się na święta czy inne okazje w okołogrudniowym czasie. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste, a do jego przygotowania nie potrzeba miodu. Do tego pyszny krem z kawałkami orzechów, powidła śliwkowe i polewa czekoladowa na wierzchu. Całość tworzy pyszne, domowe ciasto, które podbije kubki smakowe domowników i gości.

Zobacz inne przepisy na ciasta idealne na święta:
Miodownik z kremem mlecznym – mięciutki, rozpływający się w ustach
Ciasto Pelagia – makowy biszkopt z kremem i bitą śmietaną
Błyskawiczny makowiec z gotowej masy makowej z puszki

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.