Przepis na podpłomyki

Przepis na podpłomyki

Przepis na proste chlebki idealne jako dodatek do sosów, dipów, albo posiłku.

Podpłomyki to rodzaj tradycyjnego polskiego pieczywa, które od wieków cieszy się dużą popularnością jako szybka i smaczna przekąska. Są to cienkie, chrupiące placki z mąki, które robi się „blisko ognia” – np. na rozgrzanej patelni. Podpłomyki to świetna przekąska do pracy, szkoły czy na piknik, ponieważ są łatwe w transporcie i nie wymagają specjalnych warunków przechowywania. Stanowią też zdrowszą alternatywę dla chipsów czy innych przekąsek wysokokalorycznych. Polecam ich spróbowanie każdemu, kto lubi chrupiące i smakowite przekąski! Możecie jest zjeść same, albo w towarzystwie różnych past kanapkowych, czy hummusu. Spróbujcie koniecznie!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.