Drobiowo-wieprzowa kiełbasa bez wędzenia – pyszny domowy wyrób
Drobiowo-wieprzowa kiełbasa bez wędzenia, którą suszymy w piekarniku jest bardzo smaczna i aromatyczna. Co prawda wymaga nieco pracy, ale smak własnoręcznie przygotowanej domowej wędliny jest tego wart.
Tak przygotowaną kiełbasę spożywamy najlepiej na zimno (nie nadaje się na grilla, gdyż zawiera sól peklową, więc nie można jej podgrzewać do temperatury wyższej niż 130 C) lub po podgrzaniu. Będzie świetnym dodatkiem do kanapek, sprawdzi się na desce wędlin podczas imprezy czy na gorąco z ketchupem czy musztardą.
Zobacz inne przepisy na domowe wędliny:
Schab pieczony w rękawie z czosnkiem i majerankiem – na obiad lub kanapki
Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina
Domowa Biała Kiełbasa – Takiej Nie Kupisz W Żadnym Sklepie
1 Komentarz