Dwukolorowe ciasto dyniowe z kremem czekoladowym – wilgotne i pachnące jesienią

Dwukolorowe ciasto dyniowe z kremem czekoladowym – wilgotne i pachnące jesienią

Domowe ciasto dyniowe z kremem czekoladowym i polewą, idealne na jesienne popołudnie z kawą.

Królowa jesieni jest tylko jedna – Jej Wysokość Dynia. W mojej kuchni króluje niepodzielnie – trafia do zup, gulaszu, placków, gofrów i oczywiście do ciast.

Jeśli chodzi o ciasto to zachciało mi się, jak na specjalistę od warstwowych ciast przystało zrobić coś oryginalnego z tym warzywem. Stworzyłam coś wyjątkowego dwukolorowe, pachnące korzennymi przyprawami ciasto dyniowe z obłędnym w smaku, a jednocześnie bardzo prostym w przygotowaniu kremem kakaowym na bazie serka kanapkowego – wyszło to wszystko po prostu pyszne. Jeśli kochacie jesienne smaki – musicie to zrobić! 🍂

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.