Cake pops

Cake pops

Cake pops

Cake pops czyli przepiękne ciasteczkowe lizaki. Jest to w ostatnim czasie największy hit wśród słodyczy na wielu przyjęciach. Najbardziej deser ten stał się popularny na weselach jako dodatek do słodkich stołów.

Są to kawałki ciasta, połączonego kremem, uformowanego w kulki, osadzonego na patyczku i udekorowanego wedle własnego upodobania. Na pierwszy rzut oka może ich wykonanie może wydawać się skomplikowane. Nic bardziej mylnego. Z pewnością każdy sobie poradzi z ich wykonaniem.

450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane)
100 g Nutelli
150 g serka mascarpone
1 łyżka oleju
200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała)
Kolorowe posypki do ozdobienia
Słomki lub patyczki do lodów

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/cake-pops/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.