Kurczak TikkaMasala

Kurczak TikkaMasala

Kurczak TikkaMasala

Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami.

Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• ½ kg fasolki szparagowej
• 3 duże marchewki
• Fix smak świata kurczak TikkaMasala
• 150 ml jogurtu
• 100 ml wody
• Sól
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.
2. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie.
3. Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
4. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.
5. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/12/kurczak-tikkamasala.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.