Chaczapuri adżarskie w dwóch wersjach

Chaczapuri adżarskie w dwóch wersjach

Chaczapuri adżarskie w dwóch wersjach

Pyszne i proste

Chaczapuri, to gruziński przysmak, który często gości na naszym stole. Chaczapuri to pochodzi z regionu Adżarii, leżącego w zachodniej Gruzji, nad Morzem Czarnym. Podobno klasyczne powinno swoim kształtem przypominać łódkę z żółtkiem symbolizującym słońce. Moje ma oryginalne ciasto i kształt ale farsz już niekoniecznie 😉 Ostatnio robię różne wersje, łódeczki nieco mniejsze, a farsze zróżnicowane i ten pomysł sprawdza się lepiej 😉 Rodzinka chętniej wcina jak ma zamiast jednej dużej, dwie mniejsze. Zimą to dobry pomysł na obiad, fajnie rozgrzewa, jest kolorowe i nietrudne do wykonania. Polecam, zawsze to jakaś odmiana na stole, a nie musisz się przecież zawsze trzymać wersji oficjalnej.. można puścić wodze fantazji tak jest ciekawiej 😉

Link do przepisu: http://xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl/chaczapuri-adzarskie-w-dwoch-wersjach-pomysl-na-obiad/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.