Kotlety porowo paprykowe
Por ma charakterystyczny zapach i wyrazisty smak, co sprawia, że kotlety są bardzo smaczne.
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Por biała końcówka
• 1 papryka czerwona
• 2 jajka
• Sól
• 15 dag sera żółtego
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki ziemniaczanej
• Papryka ostra
• Bułka tarta
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielimy i przekładamy do miski.
2. Pora drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Paprykę drobno kroimy.
4. Wbijamy jajka.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Dodajemy majonez.
7. Wsypujemy mąki.
8. Doprawiamy papryką i solą.
9. Robimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.