Czarujące udka meksykańskie
Co powiecie na udka, które rozpływają się w ustach.
Składniki:
• 8 udek z kurczaka
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• Cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 serki topione
• 1 sos meksykański w słoiku
• Pieprz
• Olej do smażenia
• 15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Z udek wyjmujemy kości.
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia.
7. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok.
8. Zawijamy staranie żeby zakręć farsz.
9. Układamy w rękawie do pieczenia.
10. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
11. PO upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym.
12. Na około obkładamy pozostałym farszem.
13. Mięso polewamy sosem meksykańskim.
14. Sos posypujemy serem startym na dużych oczach.
15. Zapiekamy 2 minuty, żeby ser się rozpuścił.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego.