Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z sosem musztardowym

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z sosem musztardowym

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z sosem musztardowym

Sezon na fasolkę szparagową uważam za otwarty, właśnie zawitała na straganach i możemy się nią objadać do końca lata.
Najbardziej lubię zieloną, to odmiana bogata w kwas foliowy i witaminę A, żółta natomiast ma więcej potasu i fosforu.

Obie odmiany mają multum błonnika i są super zdrowe, niewiele kalorii i niski indeks glikemiczny, zatem idealne w każdej diecie redukcyjnej.
Nigdy nie kupuję mniej niż 1 kg fasolki. Gotuję całość i pierwszego dnia delektujemy się fasolką na gorąco, następnego dnia z zimnej fasolki przygotowuję sałatkę.
Dzisiejsza sałatka jest z dodatkiem pomidora malinowego i czerwonej cebuli. Polecam wypróbowany dodatek ogórka kiszonego lub garści czerwonych porzeczek.

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.