DOMOWY MAKARON

DOMOWY MAKARON

DOMOWY MAKARON

Kuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni – uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu…
Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz serkiem mascarpone. Poezja! Dawno nic tak dobrego nie jadłam. Mimo prostoty jest to danie wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Wyrazisty aromat trufli doskonale komponuje się z delikatnym i kremowym serkiem mascarpone, tworząc niepowtarzalny smak. Danie można oczywiście przygotować z gotowym, kupnym makaronem tagliatelle, wtedy jest ono bardzo szybkie w wykonaniu, ale to nie to samo! Smak domowego, świeżego makaron nie da się porównać z tym ze sklepowej półki. Wbrew pozorom taki makaron nie jest trudny w wykonaniu, jedynie trzeba poświęcić trochę czasu, ale warto. Jak raz się spróbuje domowego makaronu, to inne już nie będą tak smakować…

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.