DOMOWY MAKARON
Kuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni – uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu…
Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz serkiem mascarpone. Poezja! Dawno nic tak dobrego nie jadłam. Mimo prostoty jest to danie wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Wyrazisty aromat trufli doskonale komponuje się z delikatnym i kremowym serkiem mascarpone, tworząc niepowtarzalny smak. Danie można oczywiście przygotować z gotowym, kupnym makaronem tagliatelle, wtedy jest ono bardzo szybkie w wykonaniu, ale to nie to samo! Smak domowego, świeżego makaron nie da się porównać z tym ze sklepowej półki. Wbrew pozorom taki makaron nie jest trudny w wykonaniu, jedynie trzeba poświęcić trochę czasu, ale warto. Jak raz się spróbuje domowego makaronu, to inne już nie będą tak smakować…