Niebiańskie roladki
Ciekawy sposób na pyszne roladki ze schabu, warto zrobić.
Słodka kapustka z dodatkiem sera, który sprawia, że farsz jest gęsty i nadaje wyrazistego smaku.
Składniki:
• ½ kg schabu
• 10 dag kapusty
• 1 marchew
• Vegeta
• Cebula
• 10 dag pieczarek
• 1 papryka czerwona
• Pieprz
• Sól
• Olej do smażenia
• 1 łyżeczka sosu sojowego
• Chili
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do obtoczenia
• Opakowanie kuleczek mozzarelli
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garneczka i zalewamy wodą, gotujemy.
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty.
5. Doprawiamy Vegetą.
6. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
8. Następnie pokrojoną paprykę.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Grzyby łączymy z kapustą.
11. Wlewamy sos sojowy i dodajemy szczyptę chili.
12. Na środku mięsa układamy farsz.
13. Następnie po dwie kuleczki mozzarelli.
14. Zawijamy w roladki.
15. Obtaczamy w mące pszennej.
16. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
17. Panierujemy w bułce tartej.
18. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
19. Roladki Gotowe.
20. Smacznego.