Malinowe Kurczaczki

Malinowe Kurczaczki

Malinowe Kurczaczki

Skusicie się na taką odmianę kurczaka?
Warto, bo danie jest pyszne.
Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• Dżem malinowy
• Brokuł
• Fix 4 sery z mozzarellą
• ½ śmietany 18 %
• ½ szk. wody
Sposób przygotowania:

1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki.
3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę.
4. Nakładamy w nią trochę dżemu.
5. Spinamy wykałaczką.
6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą.
7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
12. Sosem polewamy mięso.
13. Danie gotowe.
14. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.