Powidła śliwkowe z piekarnika – szybkie, bez mieszania

Powidła śliwkowe z piekarnika - szybkie, bez mieszania

Powidła śliwkowe z piekarnika – szybkie, bez mieszania

Powidła śliwkowe obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej spiżarni. Wielu z nas nie wyobraża sobie jesieni bez tego specjału. Nie musisz już stać przy kuchni przez 3 dni, mieszając i pilnując, by się nie przypaliły. Jest na to prosty sposób – przygotowanie powideł w piekarniku, bez mieszania, doglądania.
Bez uszczerbku na smaku przygotujesz je w jeden wieczór w bardzo prosty sposób, a nawet zyskają na smaku. Dzięki przypieczonym śliwkom z górnej warstwy nabiorą szlachetnego dymnego posmaku. Prawidłowo wysmażone powidła zmniejszają swoją objętość trzykrotnie, dlatego z 1,5 kg śliwek otrzymasz 2 słoiczki a 250 ml.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.