Zagubione Schabowe

Zagubione Schabowe

Zagubione Schabowe

Często zostają nam kotlety schabowe, rozgrzewane na drugi dzień, nie są już takie smaczne. Proponuję zanurzyć w aromatycznym sosie, żeby kotlet nadal miał swoje walory smakowe.

Składniki:
• ½ kg schabu
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Cebula
• 60 dag pieczarek
• 2 serki Hochland
• 8 płatów makaronu lasange
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Obtaczamy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Połowę kotletów układamy na dnie naczynia.
5. Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Sos zagęszczamy serkami topionymi, prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
7. Połowę sosu wykładamy na kotlety.
8. Następnie układamy 4 płaty ugotowanego makaronu.
9. Ponownie kotlety.
10. Kolejna warstwa to pozostały makaron.
11. Na koniec polewamy sosem z pieczarkami.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.