Roladki Pompejki

Roladki Pompejki

Roladki Pompejki

Zachęcam do zrobienia panierki z ziemniaków, smak jest idealny do połączenia z kurczakiem. Panierka po usmażenia jest chrupiąca i smakuję jak frytki.

Składnik:
• 2 filety z kurczaka
• Cebula
• 15 dag pieczarek
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
• Papryka czerwona
• 10 dag sera żółtego
• 5 ziemniaków
• 2 jajka
• Mąka pszenna do panierki

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami.
6. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki.
7. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach,, delikatnie odciskamy sok.
8. Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem.
9. Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia.
10. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i obtaczamy w startych ziemniakach.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
12. Kotlety gotowe.
13. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.